понеделник, 27 януари 2014 г.

Новини около новата трилогия на Джо Абъркрoмби

„Зарекох се да отмъстя за смъртта на баща си. Може да съм половин човек, но клетвата ми е пълнокръвна.“

Принц Ярви е дал обет да си възвърне тронът, който никога не е искал. Но първо трябва да оцелее през жестокостите, веригите и горчивите води на  Разбито море. И трябва да извърши всичко това само с една здрава ръка.

Измаменият трябва да се превърне в измамника.

Роден като недоносче в очите на баща си, Ярви е сам в свят, където властват само силни ръце и студени сърца. Неспособен да вдигне щит или да завърти секира, той е принуден да наточи ума си като даряващо смърт острие.

Предаденият трябва да се превърне в предателя.

Събирайки непривична задруга от отхвърлени и загубени, той съзнава, че те могат да му помогнат много повече от който и да е сбор от благородници, за да се превърне в човекът,който се стреми да бъде.

Дали узурпираният ще стане узурпатора?


Но дори с доверени приятели до него, Ярви съзира, че пътят му може да завърши, както е започнал – в обрати, и в капани, и в трагедия.


Миналата седмица в личния си блог, Джо Абъркромби обяви, че е готов с черновата на втората книга от трилогията. Казва се "Half a World" и се очаква да излезе на английски език през февруари месец 2015 година. Първата книга от трилогия, "Half a King" е завършена и копия от нея са раздадени на читатели и автори за оценка. Нейното публикуване на английски език ще е юли месец 2014. Последната част, носеща името "Half a War" е прогнозирана за юли месец 2015 година. След заслужения успех на трилогията "Първият закон" и новелите в същия свят, тези новини са повече от добри. Дори и потвърждението от самият автор, че новата му поредица е young adult, ни най-малко не намалява ентусиазмът ми.
1. "Half a King" - Goodreads
2. "Half a World"
3. "Half a War"

1 коментар:

  1. Силно въодушевен съм за тази поредица! Не само защото Абъркромби е машина, а и защото искам да видя какво тази машина ще направи в с young adult жанра :D Имам вяра в него

    ОтговорИзтриване